Start uitvoeringsfase gebouw Neuron TU/e

Het is zover! De renovatie van het gebouw Neuron (voorheen Laplace) is begin september van start gegaan. Neuron wordt gerenoveerd tot onderwijsgebouw. Ook krijgt het nieuwe Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) er onderdak.

Total Engineer TWIN (Team V Architectuur, Royal HaskoningDHV, DGMR) heeft het ontwerp voor de renovatie deze zomer afgerond. Het gebouw krijgt onder andere een deels verhoogd dak met een bijzondere houten constructie. Hierdoor ontstaat een hoge en lichte atriumruimte op de eerste verdieping. Deze lichte ruimte is middels een opening verbonden met de begane grond. Het aanvullende interieurontwerp door Müller van Tol in samenwerking met Team V is in een afrondende fase. Hierin wordt een gevarieerd kleurenpallet toegevoegd aan de grijstinten van het bestaande gebouw en een materiaaltoepassing die aansluit op de renovatie.

Werkzaamheden gestart
Voor dit project werken wij in de bouwcombinatie Laplacetransformatie samen met CroonWolter& Dros | TBI. Wij zijn de afgelopen periode al nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het Technisch Ontwerp en werkten ook het Uitvoeringsgereed Ontwerp uit. Begin september zijn we gestart met de werkzaamheden op locatie. Deze nemen ongeveer een jaar in beslag waarna het gebouw in gebruik kan worden genomen vanaf de start van collegejaar 2022.

Meer informatie
>>Lees hier meer over de complete transformatie van gebouw Neuron.

Terug naar overzicht