Nieuwe school voor 2College Jozefmavo

Meest duurzame school van Nederland

De nieuwe school voor 2College Jozefmavo in Tilburg is “de Miele onder de scholen”. Compact en modern, met een lijst aan duurzame kenmerken. Ons Middelbaar Onderwijs had de wens om het “wij-gevoel” te vertalen in het ontwerp en daar is BDG architecten uit Zwolle prima in geslaagd. Het is een omgeving geworden waar leerlingen zich veilig en geborgen voelen.

Bijzonderheden

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en bevat naast het programma voor middelbaar onderwijs ook een dubbele gymzaal. Deze zal door meerdere partijen worden gebruikt, o.a. sporten hier ook de leerlingen van het nabijgelegen Theresialyceum.

De school kent verschillende leervormen die naast elkaar plaatsvinden, waaronder zelfstandig leren, werken in groepen en klassikaal les. Het nieuwe schoolgebouw faciliteert dit optimaal met clusters, die bestaan uit grote leerpleinen met daaromheen de diverse onderwijslokalen. De lokalen zijn door schuifdeuren direct gekoppeld aan de leerpleinen.

Uitgelicht

Meest duurzame school van Nederland
Tilburg
BDG architecten
4.400 m² schoolgebouw en 900 m² sporthal

Nieuwe school 2College Jozefmavo in beeld

Duurzaamheid

Duurzaamheid stond met stip boven alle vereisten. Daarom werd maximaal aandacht besteed aan licht, geluid, klimaatregeling, isolatie, luchtzuivering etc. Het is een school met een bijna perfecte klimaatbeheersing. Zuurstof wordt toegevoegd naarmate een ruimte door meer mensen wordt gebruikt. Een heus weerstation zorgt dat de screens automatisch naar beneden en boven gaan, maar ze kunnen ook handmatig worden bediend.

2College Jozefmavo kreeg dan ook het hoogst mogelijke energielabel, namelijk A++++. Dit is mede te danken aan de hoge isolatiewaarden en efficiënte warmte-koudeopslag. De gevel en het dak zijn erg goed geïsoleerd, resp. 4,5 en 6,0 m2k/w. Daarnaast is het groene sedumdak extra isolerend.

Prikkelende 2College Jozefmavo Tilburg

FRANK KRAUS, DIRECTEUR 2COLLEGE JOZEFMAVO
“Verkoeling door kou uit de grond, zonnepanelen en stadsverwarming. We zijn zo energiezuinig als maar kan”

Meer informatie?

Opdrachtgevers