Opdracht nieuwbouw voor de Faculteit Sociale Wetenschappen

De Berghege Heerkens bouwgroep (bouwkundige deel) en Croonwolter&dros (installatietechnische deel) gaan samenwerken voor de Radboud Universiteit om de nieuwbouw van de faculteit der Sociale Wetenschappen realiseren. Dit gebouw dat is ontworpen door Inbo architecten krijgt de naam ‘Maria Montessorigebouw’. De opdracht werd op 12 juli 2018 verleend aan deze drie bedrijven die samenwerken onder de naam Heyendaal FSW. In het nieuwe gebouw komen alle sociale wetenschappen onder één dak. Tijdens het studiejaar 2020-2021 moet het in gebruik genomen kunnen worden.

Meest duurzame gebouw

De nieuwbouw voor sociale wetenschappen wordt het meest duurzame gebouw van de campus. Gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen (in februari is het duurzaamheidscertificaat ‘Excellent’ uitgereikt).

Ruimtelijk en licht

De nieuwbouw komt op de plaats van de huidige Thomas van Aquinostraat; tussen het Erasmusgebouw en het Spinozagebouw in. Het bestaat uit twee bouwdelen die via een grand café met elkaar verbonden zijn. Het ene bouwdeel is vier verdiepingen hoog en het andere deel vijf verdiepingen. In het ontwerp van het ontwerpteam (bestaande uit architecten van Inbo, Croes, Deerns en Poelman Reesink)  is aandacht voor ruimtelijkheid en lichtinval. Er is plaats voor onderwijs, onderzoek en het ondersteunend personeel: zo kan er een optimale uitwisseling plaatsvinden.

Terug naar overzicht