Nieuwbouw Dr. Knippenbergcollege opgeleverd

Open en speels, strak en licht. Je kunt allerlei woorden gebruiken om het nieuwe schoolgebouw van het Dr.-Knippenbergcollege te omschrijven en ze zijn allemaal waar. Vrijdag 23 april werd het gebouw op Campus De Braak in Helmond opgeleverd, bij de start van het nieuwe schooljaar gaan 1800 leerlingen er gebruik van maken.

Mooie vertegenwoordiging
Een mooie vertegenwoordiging uit iedere sectie van de opleiding was aanwezig, en het MT, OOP-collega’s, journalisten, wethouder Harrie van Dijk, mensen van Vereniging OMO, directielid Willy vd Heijden die zo bij de bouw betrokken was en rector Paul Metzemaekers. Daarnaast waren natuurlijk ook de mensen van het architectenbureau RoosRos en wij als aannemer waren van de partij.

Leerlingen in de hoofdrol
De leerlingen van de school waren op de feestelijke dag de hoofdrolspelers. De Knipmaatjes Floor, Max en Iris, de Mediahuis-verslaggevers Floortje en Mo en ons zangduo: ex-Knippers Britt Kwarten en Casper Cox. En een van de oudste leerlingen, Lauren uit havo 5, 19 jaar – ze gaf de sleutel met hele mooie woorden aan de jongste nieuwe brugklasser, Sven uit Aarle-Rixtel, een paar weken geleden 11 jaar geworden. De zon scheen prachtig door het transparante gebouw en mensen waren onder de indruk.

Het Dr. Knippenberg gaat de ingebruikname in september goed vieren met alle 1800 leerlingen erbij, en álle collega’s.

Terug naar overzicht