Maria Montessorigebouw opgeleverd

De oplevering van het Maria Montessorigebouw is een feit. Maandag 2 november kon de sleutel van het duurzaamste gebouw op de campus aan de Radboud Universiteit overhandigd worden. Vanwege de coronamaatregelen waren alleen de direct betrokkenen van de bouw en het ontwerp aanwezig bij deze geslaagde bijeenkomst in het kersverse gebouw.

Iconisch en duurzaam
De campus is een iconisch en duurzaam faculteitsgebouw rijker. Het gebouw is energieneutraal en staat als een paviljoen in een groene omgeving. Tom Bongers, namens de bouwcombinatie Heyendaal FSW, bestaande uit de Berghege Heerkens bouwgroep en Croonwolter&dros: “Het is een prachtige, inspirerende omgeving voor onderzoek, onderwijs en studie geworden.”

Constructieve samenwerking
Naast de kwaliteit van het gebouw werd ook de kwaliteit van de samenwerking geroemd. Een mooi voorbeeld van constructieve samenwerking. Projectmanager Geert Jansen, Campus & Facilities: “Bouwen is teamsport, waarbij samenwerken meer is dan de optelsom van samen en werken. Het was niet altijd makkelijk en vergde soms bovengemiddelde inspanning van de spelers. Door steeds met elkaar in gesprek te blijven en op het juiste moment een stap naar voren te doen of juist naar achteren, bereiken we samen de finishlijn. Heel trots op het behaalde resultaat!”

In november-december wordt het gebouw verder ingericht en verhuist de kantoorinrichting van de Faculteit der Sociale Wetenschappen naar het gebouw. Mits de coronamaatregelen het toelaten zal het gebouw na de kerstvakantie in gebruik genomen worden door medewerkers. Studenten volgen eind januari. De officiële opening vindt in het voorjaar van 2021 plaats, de exacte datum is nu nog niet bekend.

Lees hier meer informatie over dit project

Terug naar overzicht