Collegium Berchmanianum opgeleverd

De Berghege Heerkens bouwgroep leverde maandag 1 oktober het collegium Berchmanianum in Nijmegen naar volle tevredenheid op. Het oude klooster is getransformeerd tot een prachtig bestuursgebouw voor de Radboud Universiteit. Na Jezuïeten zijn nu het College van Bestuur en overige stafdiensten van de universiteit de gebruikers van het gebouw.

De nieuwe aanwinst van de universiteitscampus is door de uitbreiding met het klooster en het bijbehorende terrein met 7,5 hectare gegroeid. Het klooster biedt werkplekken voor driehonderd medewerkers.

Ruimte en licht

De kleine kamertjes van het klooster zijn opgegaan in ruime en lichte kantoorvertrekken. Op sommige plekken open als kantoortuinen en soms afgesloten met glazen puien: hierdoor kan het licht er wel door, maar blijft geluid binnenskamers. De oorspronkelijke keuken is een moderne sanitaire ruimte geworden en het pand is voorzien van klimaatinstallaties, ICT, video- en audioapparatuur. De entree van het gebouw heeft een andere plaats gekregen. Deze is verhuisd van de Houtlaan naar de campuszijde, met zicht op het Erasmusgebouw.

Terug naar overzicht